Waarom maken ook steeds meer bedrijven gebruik van online prijsvergelijkers? En wat zijn de voor- en nadelen van dit soort vergelijkers?

Als je een kleine ondernemer bent, zijn er nooit genoeg uren in de werkdag. De meeste mensen nemen zelfs hun werk mee naar huis. Het vinden van een verzekering voor uw bedrijf was vroeger een tijdrovende en vervelende zaak die specialistische hulp vereiste, maar dat is allemaal veranderd met de komst van online prijsvergelijkers zoals Vergelijk-Gratis.nl en prijssystemen voor bedrijfsverzekeringen.

Waarom het vergelijken van producten zo belangrijk kan zijn, en niet alleen voor consumenten

Dankzij het internet kan een accountant nu vanuit zijn kantoor of op zijn mobiel zoeken en vergelijken naar offertes voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen van meerdere leveranciers. Een bouwer kan ter plaatse controleren wat de kosten zijn van het toevoegen van nieuwe onderaannemers aan een polis en wie de beste deals en koopjes voor een handelaarsverzekering aanbiedt.

Waarom kan het handig zijn voor kleine bedrijven om diensten met elkaar te vergelijken?

Een winkelier die personeel in dienst wil nemen, kan de prijzen voor de dekking van de aansprakelijkheid van de winkelwerkgever vergelijken terwijl hij zijn klanten bedient.

  • Met toegang vanaf internet kan elke kleine ondernemer nu gemakkelijk de offertes van de bedrijfsverzekeringen voor zijn specifieke bedrijfstype, eigendom of handel vergelijken vanaf vrijwel elke plek.
  • Er zijn veel prijs- en dekkingsvergelijkingen die vandaag de dag online beschikbaar zijn voor de dekking van kleine bedrijven.

De grote vier prijsvergelijkingssites die een reputatie hebben opgebouwd in het verstrekken van auto- en woningverzekeringspremies vergelijkingen aan het publiek zijn prominent aanwezig en bieden hoogwaardige producten voor een breed scala aan beroepen, maar het gebrek aan enige menselijke hulp of hulp bij het koopproces is niet krachtig genoeg voor adequate communicatie als het gaat om het maken van een claim.

Er zijn enorm veel vergelijkingssites beschikbaar, maar wat is het voordeel?

Een veel bevredigender ervaring in het kopen en vergelijken van zakelijke dekking en offertes online kan worden gevonden op een van de grote zakelijke verzekeringsmakelaars websites. Ze bieden allemaal ook vergelijkingen aan, maar vaak met veel meer keuze aan verzekeringsmaatschappijen of verzekeraars.

Er zijn een aantal grote prijsvergelijkers actief op het internet

De assurantiemakelaars hebben via het web vergelijkingspanels van commerciële verzekeraars met veel flexibelere polissen en een bredere keuze aan dekkingen mogelijk gemaakt. De makelaars hebben al gevestigde en grotere boeken van het bedrijfsleven dan de prijs aggregators, de makelaars zijn in staat om dezelfde covers te bieden van meer bedrijven, vaak met aanzienlijke kortingen als gevolg van schaalvoordelen die leiden tot goedkopere premies geoffreerd.

  • Beide soorten vergelijkingswebsite maken het mogelijk om de polissen online aan te schaffen en de dekking onmiddellijk uit te voeren.
  • Typische verzekeringsdekking voor kleine bedrijven die worden vergeleken zijn aansprakelijkheidsverzekeringen en inboedelverzekeringen, inboedelverzekeringen, uitrusting en voorraaddekkingen.
  • Zakelijke aansprakelijkheidspakketten worden vergeleken per vak of beroep.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap