Waarom is het kiezen van een grafsteen belangrijk? En worden deze kosten gedekt door de uitvaartverzekering op dit moment?

Als we een geliefde verliezen, gaat het verdriet vaak door. Wat hun laatste wensen ook zijn, hun overblijfselen zullen een laatste rustplaats hebben. Het plaatsen van een marker op het kerkhof of op de herdenkingsmuur is een manier om met de pijn van hun verlies om te gaan. Begraafplaatsmonumenten zijn persoonlijk en op bestelling gemaakt en kunnen zo uitgebreid of zo eenvoudig zijn als gewenst.

Grafmarkeringen of grafstenen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Gemaakt of gesneden uit het eenvoudigere en minder duurzame hout, tot graniet, brons, andere rotsen en andere metalen. Dit is weer afhankelijk van de kosten en hoe complex en gedetailleerd u wilt gaan. Over het algemeen zijn de meest gebruikte materialen in een grafsteen echter beton, graniet of marmer.

De grootte van het gekozen grafmonument bepaalt ook een hoop in de prijs

De grootte van het gekozen monument is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Veel mensen zouden kiezen voor een eenvoudiger ontwerp van een grafsteen met een inscriptie. Anderen zullen ervoor kiezen om iets gedurfder te kiezen, hetzij als een teken van respect, hetzij in een poging om een definitieve uitspraak te doen. We krijgen ook regelmatig de vraag of een grafsteen ook gedekt wordt door de uitvaartverzekering. Om daar achter te komen raden we je aan om te beginnen met uitvaartverzekering vergelijken op Uitvaartpolis-Online.com, daar kun je alle aanbieders langs elkaar houden en de kosten berekenen.

  • Historisch gezien, hoe groter en gedetailleerder de grafsteen, hoe belangrijker en rijker de overledene was. Denk aan de enorme bronzen en granieten monumenten die op begraafplaatsen over de hele wereld blijven staan. Als je in minder welvarende landen gaat, zul je merken dat de gewone man gewoonweg getekend is door de opkomst van een houten kruis of een andere ruwe stift.

Kijk goed naar de inscripties op een grafsteen als je deze gaat selecteren

Inscripties op een grafsteen worden geselecteerd door de overledene voordat hij of zij overlijdt, of door de geliefden die de laatste hand leggen aan de schikkingen. Sommige zijn zo eenvoudig als de naam van de overledene, met zijn geboortedatum en de datum van zijn overlijden. Andere zijn gedetailleerder, met een citaat of een uittreksel uit een gedicht. Ook dit is de keuze van de betrokkenen en als je een somber gedicht of een humoristisch citaat kiest, is het geheel aan jou.

  • Uw geloofsovertuiging speelt mogelijk een rol bij de uiteindelijke keuze van de grafsteen. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk dat mensen van het joodse geloof het symbool van de davidster gebruiken, hetzij als ontwerp, hetzij geëtst op de steen. Sommige andere geloofsovertuigingen kunnen neigen naar een beeld van een vrouw in gewaden, bekend als Onze-Lieve-Vrouw van Genade.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap