Tips voor het selecteren van een ziektekostenverzekering

Als u overweegt een zorgverzekering af te sluiten, heeft u zich waarschijnlijk afgevraagd: ‘Waarom is het zo ingewikkeld ?!’ Het kan proberen een beleid te kiezen dat bij uw levensstijl past, maar de zoektocht is de moeite waard als u de dingen op de juiste manier aanpakt.

Als we u maar 7 dingen zouden kunnen vertellen over het selecteren van een voordelige ziektekostenverzekering, zou dat het volgende zijn.

1. Zoek dekking voor services die u gaat gebruiken, en niets anders!

Ziektekostenverzekeringen kunnen een uitgebreid product zijn dat u dekt voor vrijwel alle medische kosten die u tegenkomt (op voorwaarde dat u een uitgebreide rechtsbijstand zakelijk vergelijken dekking afsluit en een gecombineerde polis). Of het kan een eenvoudig product zijn dat u dekt voor een paar verschillende services die u regelmatig zult gebruiken, en weinig anders. Uw omstandigheden kunnen de ene boven de andere eisen, maar houd er rekening mee dat de laatste optie aanzienlijk goedkoper is.

Vraag in eerste instantie uw arts om advies over waar u zzp rechtsbijstand vergelijken dekking voor nodig heeft. Zodra u klaar bent om te kopen, leest u meer over welke factoren uw premie voor de ziektekostenverzekering beïnvloeden.

2. Ontdek hoeveel u kunt claimen en wanneer.

De allure van een ziektekostenverzekering voor elke Aussie-klant zal altijd ‘gratis spullen’ zijn, maar zo eenvoudig is een product niet. Om te voorkomen dat mensen onmiddellijk na het aanmelden hun polis claimen en vervolgens annuleren voordat ze premies betalen (wat de premies voor iedereen zou opdrijven), leggen verzekeraars op

Wachttijden (dwz hoelang u moet wachten voordat u aanspraak kunt maken) en

Jaarlijkse limieten (dwz hoeveel u gedurende het hele jaar op een bepaalde uitkering kunt claimen).

Bekijk de beleidsbrochure goed wanneer/ voordat u zich aanmeldt, zodat u deze beperkingen niet over het hoofd ziet.

3. Ontdek hoe de ziektekostenverzekering de belasting beïnvloedt.

De federale overheid wil dat u een ziektekostenverzekering afsluit, omdat het de last voor de openbare gezondheidszorg verlicht als u in een privéziekenhuis wordt behandeld. Daarom zijn er een aantal stimulansen om ervoor te zorgen dat u zich aanmeldt voor privédekking … en sommige heffingen worden opgelegd aan degenen die dat niet doen.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap