Het internet is natuurlijk een geweldig middel, maar het is niet altijd even veilig voor je kinderen, doe daarom goed onderzoek naar veiligheid

Nu kinderen weer terug zijn in de klas en schoolwerk hebben, neemt de tijd die ze online doorbrengen aanzienlijk toe, samen met het patroon en de voorspelbare tijdstippen waarop ze toegang krijgen tot het internet. Online roofdieren, cyberbullies en cyberstalkers bereiden zich voor op wat zij hopen dat weer een jaar van nietsvermoedende groepen van kwetsbare, ontmoedigde en risicovolle kinderen zal worden.

  • Naast online volwassenen, zullen kinderen en tieners die cyberbullies en cyberstalkers zijn cyberspace vullen op zoek naar taunt en intimidatie van hun leeftijdsgenoten. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan alles over internet abonnementen vergelijken en een filter installeren na het afsluiten van je abonnement.

Het internet kan een gevaarlijke plek zijn voor kinderen als je niet op let

Voor proactieve ouders die van plan zijn om te oefenen en de veiligheid van het internet te garanderen, heb ik een checklist en tips samengesteld om ervoor te zorgen dat al uw bases worden gedekt. De lijst is een snelle injectie van internetveiligheidsbewustzijn. Ik hoop dat mijn checklist helpt om uw kind te isoleren van misbruik en leidt tot een veilig en plezierig schooljaar.

Net zo belangrijk als de thuisomgeving van uw kind is de schoolomgeving van uw kind.

Aangezien u niet bij uw kind kunt zijn als het op school zit, is het belangrijk om regelmatig contact te onderhouden met schoolambtenaren over de houding en het gedrag van uw kind op school. Hoewel academici op school een prioriteit zijn, spreekt de houding van uw kind met leraren en medestudenten tot hun psychologisch en emotioneel welzijn. Onderzoek heeft de school- en thuisomgeving van een kind direct gekoppeld aan hun online activiteiten.

Planning van de preventie van persoonlijke informatie op het internet:

De eerste en belangrijkste kwestie die met uw kind moet worden aangepakt, is de hoeveelheid persoonlijke informatie die hij of zij online deelt. Het is zeer wenselijk om uw kind te laten oefenen met het minimaal vrijgeven van zijn of haar naam, contactgegevens, foto’s en wachtwoorden op zijn of haar sociale sites. Als ik een benadering zou maken van de enkele honderden artikelen die ik heb gelezen over internetveiligheid en cyberbeveiliging, dan zou 99% van de artikelen een beperking van het online delen van persoonlijke informatie bevatten die van vitaal belang is voor de veiligheid van het internet.

  • Het kan niet genoeg worden benadrukt, maar kinderen die hun contactgegevens, persoonlijke informatie en afbeeldingen vrijelijk vrijgeven lopen een veel groter risico om door een iPredator te worden geviseerd.
  • Het doel als proactieve ouder op het gebied van internetveiligheid is niet om uw kind volledig te beperken of te verbieden persoonlijke informatie te delen, maar om hem of haar te leren uiterst voorzichtig te zijn en zich consequent te realiseren wanneer, waarom en wat hij of zij aan anderen bekendmaakt.

Het is slim om te kijken naar alle zaken die op het internet circuleren

Onderzoek heeft aangetoond dat de overgrote meerderheid van de beschimpingen, mishandelingen, cybercriminaliteit en aanranding die kinderen doorstaan waarschijnlijk afkomstig is van hun leeftijdsgenoten en/of bekende volwassenen in plaats van onbekende volwassen online seksuele roofdieren.

De online activiteiten van je kinderen op het internet zijn makkelijk te volgen

Aangezien u de online activiteiten van uw kind niet kunt controleren wanneer ze niet in uw aanwezigheid zijn, is het van het grootste belang om toegang te krijgen tot die mensen die dat wel zullen zijn. De vrienden van uw kind, de ouders van hun vriend of vriendin en hun school zijn de drie belangrijkste sociale doelen waar u regelmatig contact mee moet hebben. Het doel is om open communicatie te initiëren en te onderhouden met de vrienden van uw kind en hun ouders over de veiligheidsverwachtingen van het internet. Het feit dat u uw kind beperkt heeft in bepaalde online activiteiten betekent niet dat de vrienden van uw kind beperkt zijn of dat hun ouders online huisregels hebben.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap